Home

Contact

vakbeurs Facilitair 2013

21.01.2013

Veel belangstelling voor Scandinavian Business Seating tijdens vakbeurs “Facilitair 2013”

De 3 daagse vakbeurs “Facilitair 2013” is voor Scandinavian Business Seating opnieuw een geslaagde en succesvolle beurs geweest. Nederland is een van de belangrijke markten voor de Scandinavische leverancier van kantoorstoelen in Europa. Er werden tijdens de beurs een baanbrekende stoelencollecties gelanceerd, namelijk de HÅG SoFi.

“Facilitair vormt voor ons, als een internationale leider voor kantoorstoelen, het perfecte platform om nieuwe producten te lanceren en onze klanten te ontmoeten,” zegt Toon Mampaey, Commercieel Directeur van Scandinavian Business Seating.

Scandinavian Business Seating heeft zich sinds 2007 ontwikkeld tot een toonaangevende groep op het gebied van design en productie van bureaustoelen voor kantoren, scholen en overheid. De groep bezit de Scandinavische merken HÅG, RBM en RH, die samenwerken om de visie van de groep: “Make the world a better place to sit” te realiseren.

Hiertoe was de stand in hal 3 uitgerust met verschillende producten van HÅG, RH & RBM , die een goede basis vormden voor een kennismaking met Scandinavian Business Seating. Ook was er de nieuwe HÅG SoFi te bewonderen.

SoFiHÅG SoFi

HÅG heeft talrijke designprijzen, inclusief twee Red Dot Awards en een Green Good Design, gewonnen. De nieuwe telg in de HÅG familie heet SoFi en is een “stand out – fit in chair”. Aantrekkelijk, innemend, inspirerend, de HÅG SoFi collectie heeft het allemaal. De collectie combineert en perfectioneert de beste design eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor HÅG. Met een design dat varieert van ingetogen tot expressief past HAG SoFi in iedere werkomgeving. SoFi voegt stijl of gewoon aanwezigheid toe, afhankelijk van uw behoeften. HÅG SoFi is de ultieme expressie van Scandinavisch holistisch design. De beste stoel op het gebied van ergonomie, duurzaamheid, kwaliteit en visueel design, in een compleet pakket. Er is een breed aantal modellen, materialen en kleuren waar u uit kunt kiezen en mee kunt combineren om de stoel aan te kleden in de 3 verschillende stijlen: formal, casual en edge.

Nieuw en gepatenteerd zijn de unieke innovatieve HÅG SlideBack™ multifunctionele armleggers. Deze beschikken over een functionele verschuifbare functie. De armleggers bewegen naar achter in een rechte lineaire beweging. Simpelweg naar achteren drukken en laten rusten. Hierdoor kunt u dichter bij uw bureau komen en het nodigt u zelfs uit om zijdelings te gaan zitten. De armleggers zijn ook eenvoudig te veranderen in comfortabele elleboogsteunen.

De HÅG stoel werd ontwikkeld door twee Noorse ontwerpbedrijven Frost Produkt & Powerdesign (Alexander Borgenhov) in samenwerking met het R&D team van SB Seating. Het biedt een uniek milieuverhaal aangezien de stoel bij iedere stap rekening hield met het milieu.

Milieu

De kwaliteitsnormen van Scandinavian Business Seating zijn altijd hoog. De producten worden getest conform een aantal internationale kwaliteitsnormen op het gebied van functionaliteit, afmetingen, afwerking en duurzaamheid. SB Seating is vastbesloten om voortrekker te zijn van duurzame ontwikkeling. Elke stoel wordt ontworpen en geproduceerd conform de vijf basisprincipes van duurzaamheid.

De nieuwe HÅG SoFi neemt het voortouw in de ontwikkeling. In vergelijking met andere bureaustoelen is HÅG Sofi op dit moment de meest duurzame collectie bureaustoelen uit de hele stoelenbranche! Voorzien van hoogwaardige functionaliteit en comfort. Onderdelen bestaan voornamelijk uit gerecycled en recyclebaar materiaal. Er worden geen schadelijke chemicaliën toegepast. En geen lijm. Een voorlopige ecologische voetafdruk van 63 kg CO2 maakt SoFi de beste in zijn soort.

De SoFi voldoet aan EN 1335 A, NPR 1813, BS 5459/2, GS, en BIFMA eisen.

Beurs Facilitair

Natuurlijk waren ook bij dit evenement de omstandigheden bijzonder aangenaam. Een uitgebreide catering zorgde in combinatie met een informele benadering voor een prettig “beursklimaat” op onze stand.

Volgend jaar is Scandinavian Business Seating zeker weer van de partij, mogen we u dan ook (weer) ontmoeten ?!