Home

Filosofie

Dynamische ergonomie: Altijd perfect in balans

Een stoel van HÅG begrijpt uw lichaam op een intuïtieve manier en garandeert dat u altijd in balans zit. Volgens onze filosofie is de volgende zitpositie altijd de beste. Al onze stoelen zijn ontworpen om u te stimuleren uw hele lichaam te bewegen, zonder er bij na te denken. Zo kunt u beter presteren, terwijl u er onbewust voor zorgt dat u zich goed voelt. Altijd voorbereid op veranderingen en nieuwe taken!
 

Ontworpen voor het menselijk lichaam

Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, maar voor beweging en variatie

Het intrigeerde ons dat mensen vroeger in staat waren om urenlang op de rug van een paard te zitten. We begrepen dat dit iets te maken had met de rechtop zittende houding en het lichaam actief gebruiken. We realiseerden ons bovendien dat onze voeten een belangrijke rol spelen wanneer we langere tijd zitten. De stijgbeugels stelden de ruiters in staat om tijdens het zitten hun bovenlichaam actief te gebruiken. Een belangrijke waarneming, want tijdens kantoorwerk zijn actieve armen van essentieel belang!

Verder lieten we ons inspireren door kinderen, omdat we van mening waren dat we heel wat van hen konden leren. Hun 'werkdag' is heel gevarieerd, omdat ze voortdurend bewegen en nieuwe houdingen aannemen. Naarmate kinderen ouder worden horen ze steeds vaker dat ze stil moeten zitten. Wat hen heel veel moeite kost want we zijn nu eenmaal niet gemaakt om stil te zitten, maar om een actief leven te leiden.

Beweging en variatie

We zijn niet gemaakt om stil te zitten, maar voor beweging en variatie.

Beweging is natuurlijk, noodzakelijk, stimulerend en comfortabel. Leven is bewegen. Omdat onze manier van leven zo drastisch is veranderd, is bewegen tijdens het zitten cruciaal geworden om gezond te blijven en efficiënt te kunnen werken. Als we geconcentreerd zitten te werken, bewegen we misschien wel onze handen, armen en hoofd, maar vaak 'vergeten' we om ook onze benen te bewegen. Die blijven 'geparkeerd' en statisch. Dat beïnvloedt het hele lichaam. Heeft u zich wel eens gerealiseerd hoe moe u bent na urenlang zitten? HÅG stoelen inspireren u om uw voeten te bewegen.

Altijd perfect in balans

Balans is het beste uitgangspunt voor beweging.

Om dynamisch te kunnen zitten heeft u een Balanced Movement Mechanism en een gebruikersvriendelijke instelling nodig. Zodra u uw balanspositie heeft gerealiseerd controleert uw lichaam de bewegingen van de stoel en bepaalt uw lichaam intuitief wanneer u wilt bewegen en wanneer u stil wilt zitten

Uw hele lichaam beweegt zonder dat u er bij na hoeft te denken.

Het Balanced Movement Mechanism is uniek voor HÅG. In een HÅG stoel kantelt de voorkant van de zitting omhoog wanneer u achterover leunt, en omlaag wanneer u voorover leunt. Hierdoor worden uw enkels en kuitspier ("het perifere hart")'gestimuleerd om te bewegen, waardoor de bloedcirculatie in uw hele lichaam verbetert. Hierdoor krijgt u meer energie en kunt u efficiënter werken.